2018. március 7., szerda

Balatonbogláron



Amikor a gyerekek megszülettek, a család sokat nyaralt a Balatonon. Anya nagyon szerette Balatonboglárt, évről évre ide jöttek.

A boglári gömbkilátó,



az erdei kalandpark 


és a bob mind-mind nagy kedvenceik voltak.



A nyaraló közvetlenül a Balaton partján állt, mellette robogtak el a vonatok. 
Levente sokáig figyelte a hatalmas erejű gépeket.



Az udvaron platánfák magaslottak, 
alattuk  játszótér várta a gyerekeket, ahol aztán napestig homokoztak.


A vízparton vízibiciklik sorakoztak. A színes járművekkel nagy távolságokat lehetett megtenni a vízen. A család szívesen használta azokat a nyaralások alatt.


A vízibiciklik kikötőjébe minden reggel hattyúk és vadkacsák jöttek. A gyerekek sorba álltak, hogy megetethessék őket.


Apa megfogott egy parton sütkérező vadkacsát is.


A reggeli napfényben siklók is napoztak. Vízisikló, kockás sikló is lakik itt. Egy alkalommal Ádám meg is fogott egy hatalmas kockás siklót. 



A család nagyon szeretett a nagy tóban fürdeni. Egyszer, mikor anya búvárszemüvegben merült a tófenékre, egy gülüszemű hal nézett vele farkasszemet. Anya rettentően megijedt. Egy iszaphal volt az. 



Esténként horgászok özönlöttek a partra. A gyerekek örömmel nézegették a kicsinyke vörösszárnyú keszegeket, szélhajtó küszöket, mert a horgászok azoknak annyira nem örültek.



 Egyik reggel egy csodaszép naphal került a hálóba.  Ez annyira megtetszett a gyerekeknek, hogy a család végül hazavitte mamáék válykos tavába.




Mikor Ádám nagyobb lett, ő is sokat horgászott a parton. Egyszer épp mutatni akarta anyának, milyen kicsike halat fogott, amikor az úszót kihúzva az aprócska hal helyén egy ragadozó volt. Miközben bekapta a kis halat, fennakadt a horgon. 



A balatoni nyaralások sajnos mindig hamar véget értek. Hamarabb, mint ahogy a gyerekek szerették volna. De a főtt kukorica illata, a balatoni naplementék fáradt nyugalma, a sirályok vijjogásával még sokáig emlékeztettek a Balaton csodáira.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése