2016. június 11., szombat

Őszi kikericsek



Amikor Levi óvodás lett, nagyon sokat betegeskedett. Minden hónapban, pontosan négyhetente belázasodott. Olyan gyenge volt, hogy fel sem bírt kelni az ágyból.
-Nincs ez így jól! -mondta apa. Meg kell erősödnie, maradjon itthon.
Így aztán Levi nem ment többet óvodába.






De a betegség sajnos ugyanúgy visszatért minden hónapban. Egy alkalommal 10 napon keresztül nem ment le a láza, csak feküdt, feküdt. Nagyon beteg volt.
Végül a doktor néni úgy döntött, nem mehet ez így tovább, ki kell venni Levi manduláit.






Anya nagyon aggódott a műtét előtt. Vajon minden rendben lesz? Nagyon fog fájni a műtéti heg? Meddig kell bent lenniük a kórházban? Annyira izgult, hogy nem bírt másra gondolni. El akarta terelni a gondolatait, ezért elment futni. Arra gondolt, milyen jó lenne, ha tudná, a Jó Isten velük lesz másnap. Hiszen ha az ő kezeiben vannak, nem fog semmi rossz történni. Egyszer csak egy hangot hallott a szívében:
-Nézz körül, mutatok valami vidámat!
Az Ágói-patak partja tele volt kis rózsaszín virágokkal, őszi kikericsekkel. Anya nagyot nevetett, mert most már tudta, hogy a Jó Isten ott lesz a holnapi napon Levivel a műtőben.






Ez az öröm elkísérte a családot a kórházba is, ahol kivették a kisfiú manduláit. Aznap Levi egy több mint egy éve tartó súlyos betegségből gyógyult meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése