2014. november 21., péntek

A naphal

Amikor a gyerekek megszülettek, a család sokat nyaralt a Balatonon. Anya nagyon szerette Balatonboglárt, évről évre ide jöttek. A nyaraló udvarán nagy platánfák magaslottak, alattuk jó kis játszótér várta a gyerekeket, a Balatonban egész nap lehetett fürödni, minden reggel hattyúk jöttek az öbölbe, várták a gyerekeket, hogy megetessék őket, és vízibicikli is volt.


A gyerekek a fürdés mellett nagyon szerettek horgászni. A vízibiciklik kikötőjében annyi hal volt, hogy egy egyszerű hálóval is ki lehetett fogni őket. A fiúk próbálkoztak is sokat. Egyik reggel egy csodaszép naphal került a hálójukba. A gyerekeknek annyira megtetszett, hogy a család elhatározta, hazaviszi.


Egy lavórban utazott, az autó csomagtartójában. Egyszer ki is ugrott belőle, szerencsére anya észrevette, így az ijedtségen kívül más baja nem lett. Egészen Juci mamáék jászberényi tanyájáig utazott, ahol a gyerekek beleengedték a vízzel teli válykos gödörbe.Azon a nyáron még sok halat fogtak a fiúk a hálóval, és mind-mind belekerült mamáék tavába a naphal mellé. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése